Ευκαιρίες
καριέρας

Πληροφορίες για τους Ασθενείς

Η παρακάτω λίστα μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε όσο καλύτερα μπορείτε για την επίσκεψή σας στην κλινική.

 • ‍Συγκεντρώστε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και εξετάσεις που έχετε πραγματοποιήσει στο παρελθόν και μπορεί να φανούν χρήσιμα στον γιατρό σας, ώστε να κατανοήσει καλύτερα την κατάστασή σας.

 • Αντίγραφα προηγούμενων εξετάσεων, ακτινογραφιών ή ιατρικού ιστορικού που σχετίζονται με το ιατρικό σας πρόβλημα.

 • Λίστα με τα φάρμακα που λαμβάνετε σε τακτική βάση, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή.

 • Λίστα με αλλεργίες που μπορεί να έχετε.

 • Ακολουθήστε τυχόν οδηγίες από τον γιατρό σας σχετικά με τη διατροφή ή τη λήψη φαρμάκων πριν από το ραντεβού σας.

 • Ζητήστε από κάποιον συγγενή σας να σας συνοδεύσει, εάν το επιθυμείτε. Ανάλογα με
  το ραντεβού που έχετε, μπορεί να χρειαστείτε κάποιον να σας επιστρέψει στο σπίτι.

‍Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ραντεβού σας, φροντίστε να ρωτήσετε τον γιατρό σας τυχόν απορίες ή να εκφράσετε τυχόν ανησυχίες που έχετε. Δεν είστε σίγουροι τι να ρωτήσετε;

Εάν χρειαστεί να δείτε κάποιον άλλο γιατρό ή να κάνετε κάποια επιπρόσθετη εξέταση, θα προσπαθήσουμε να το προγραμματίσουμε στην ίδια επίσκεψη, ώστε να μην ταλαιπωρείστε. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, θα προγραμματίσουμε την επόμενη επίσκεψη το συντομότερο δυνατό.
Εάν χρειαστεί να νοσηλευτείτε, θα σας ενημερώσουμε για όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσετε.


Προγραμματισμένη εισαγωγή

‍Όταν φτάσετε στην Κλινική, θα προσέλθετε στην κεντρική ρεσεψιον όπου το προσωπικό θα σας βοηθήσει στη συμπλήρωση όλων των απαραίτητων εντύπων, θα σας ενημερώσει για τη διαδικασία εισαγωγής και τη διευθέτηση της ασφαλιστικής σας κάλυψης,εφόσον υπάρχει (δημόσια ή ιδιωτική).Θα κάνει το καλύτερο δυνατό, για να σας παρέχει το δωμάτιο της επιλογής σας (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα).

Στην συνέχεια διενεργούνται οι απαραίτητες εξετάσεις όπως έχουν ζητηθεί από τον γιατρό σας και προσέρχεστε στο δωμάτιο που θα νοσηλευτείτε.

*Υπενθυμίζουμε ότι λόγω της πανδημίας COVID-19, όλοι οι ασθενείς πρέπει να υποβληθούν σε rapid test. Για λόγους ασφαλείας και λόγω της κατάστασης, σε τέστ υποβάλλονται και οι συνοδοί

Αιμοδοσία 

Θα παρακαλούσαμε τους συνοδούς των ασθενών, που χρειάζονται μετάγγιση αίματος, να προσέρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ¨Ευαγγελισμός¨ για την αιμοδοσία τις κάτωθι ώρες, προκειμένου να βοηθήσουμε στην εύρυθμη λειτουργία και την αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου

 • Δευτέρα & Τετάρτη 08:30 – 17:30
 • Τρίτη – Πέμπτη-Παρασκευή 08:30 – 14:30
 • Σάββατο 09:00 – 14:00


Σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού

Σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού ή για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να καλέσετε στο 2105906611 – 15

Εφόσον πρόκειται για νοσηλεία επείγοντος περιστατικού απευθυνθείτε στην Γραμματεία της κλινικής προκειμένου να σας κατευθύνουμε. Η Γραμματεία λειτουργεί από τις 06:30 έως τις 23:00 όλες τις ημέρες.


Τι να έχετε μαζί σας

 • Αστυνομική Ταυτότητα
 • Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
 • Αριθμό συμβολαίου εφόσον πρόκειται για ιδιωτική ασφάλεια


Εξιτήριο από την Κλινική

Ο Θεράπων Ιατρός σας, θα σας ενημερώσει σχετικά με την ημέρα αποχώρησής σας από την Κλινική, με κριτήριο πάντα την έκβαση της νοσηλείας σας και την ασφάλειά σας, αφού λάβετε οδηγίες σχετικά με την πορεία της υγείας σας και τη φαρμακευτική αγωγή, εφόσον αυτή απαιτείται.

Κατά την έξοδό σας από την Κλινική, θα πρέπει να περάσετε από το Λογιστήριο Ασθενών της Κλινικής, ώστε να εξοφλήσετε τον λογαριασμό σας.

Το Λογιστήριο ασθενών είναι ανοιχτό Δευτέρα με Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 17:00, ενώ το Σάββατο από τις 7:00 έως τις 15:00. Προτείνουμε την ημέρα της αποχώρησής σας να σας παραλάβει ένας δικός σας άνθρωπος από την κλινική, ο οποίος θα σας βοηθήσει κατά την επιστροφή στο σπίτι σας.

Υπάρχει δυνατότητα η μεταφορά σας από την Κλινική να γίνει με ασθενοφόρο, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η σκέψη ότι θα χρειαστεί να μείνετε μερικές ημέρες στην Κλινική μπορεί να σας αγχώσει αρκετά. Η οργάνωση των αποσκευών σας, σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτείτε, είναι το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας. Η παρακάτω λίστα μπορεί να σας φανεί χρήσιμη, για να γνωρίζετε τι θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας.


Προσωπικά αντικείμενα

Σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτείτε στην κλινική μας, είναι καλό να έχετε οργανώσει τις αποσκευές σας, με όλα τα απαραίτητα πράγματα για τη διαμονή σας. Παρακάτω θα βρείτε μια χρήσιμη λίστα για να γνωρίζετε τι αντικείμενα είναι καλό να έχετε μαζί σας κατά τη νοσηλεία σας στην Κλινική.

Η οργάνωση των αναγκαίων προσωπικών αντικειμένων, αν χρειαστεί να μείνετε στο νοσοκομείο, είναι κρίσιμη για την άνεση και διευκόλυνσή σας. Σας συνιστούμε να έχετε μαζί σας τα εξής:

 • Άνετα ρούχα, όπως πυτζάμες, νυχτικά, φόρμες, ρόμπες ή ζακέτες.
 • Παντόφλες
 • Είδη προσωπικής υγιεινής, όπως χτένες, οδοντόβουρτσες, σφουγγάρια και εξοπλισμό ξυρίσματος.
 • Σημειώσεις ή ερωτήσεις προς τους γιατρούς σας
 • Ακουστικά και φορτιστές τηλεφώνου
 • Βιβλία, περιοδικά ή ηλεκτρονικά παιχνίδια για απασχοληθείτε ευχάριστα

Η Κλινική Βουγιουκλάκειο δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια προσωπικών αντικειμένων και ώς εκ τούτου θα παρακαλούσαμε να μην φέρεται μαζί σας αντικείμενα αξίας

*Η Κλινική προσφέρει δωρεάν πρόσβαση Wi-Fi στους ασθενείς και επισκέπτες της.

GDPR κανονισμός

Ο κάτωθι υπογραφόμενος δηλώνω με την παρούσα:
α) την ακρίβεια των ως κατωτέρω στοιχείων και
β) ότι έχω διαβάσει την ως άνω Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και παρέχω τη ρητή και εν πλήρει επιγνώσει συγκατάθεσή μου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 και την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, προς την εταιρία «ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ ΑΕ» για να προβαίνει σε επεξεργασία τόσο των απλών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, email, Α.Φ.Μ., κ.λ.π. όσο και των ειδικών κατηγοριών προσωπικών δεδομένων, όπως δεδομένα υγείας κ.λ.π. για τους σκοπούς που περιγράφονται στην ως άνω Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.