Ευκαιρίες
καριέρας

Ιατρικός Τουρισμός

H Ελλάδα είναι το μέρος όπου ο ιατρικός τουρισμός (elective medical tourism) έκανε τα πρώτα του βήματα, παρέχοντας τη γνώση της ιατρικής επιστήμης και την ικανότητά της να θεραπεύει τους επισκέπτες από διαφορετικά μέρη.

Η Κλινική μας είναι σε θέση να εξυπηρετήσει όλα τα είδη των περιστατικών του ιατρικού τουρισμού και σε όλα τα στάδια της ιατρικής περίθαλψης.

Σε συνεργασία με όλες τις γνωστές Διεθνείς Ασφαλιστικές Εταιρείες, τελευταίας τεχνολογίας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, έμπειρο και άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και συνεχώς εξελισσόμενο σύστημα διαχείρισης ποιότητας, ο ασθενής μπορεί να νιώθει απόλυτα ασφαλής καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του.

Στη Γενική Κλινική Βουγιουκλάκειο εξειδικευόμαστε στη διενέργεια αιμοκάθαρσης, διαδικασία για την οποία ο ασθενής μπορεί να κλείσει εύκολα το ραντεβού του μέσω της  ακόλουθης πλατφόρμας:

bookdialysis.com

Η Κλινική μας συνεργάζεται με το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας (ΕΛΙΤΟΥΡ)

Elitour

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με 3000 χρόνια παράδοσης στην ιατρική, όπου το πνεύμα της αρχαίας Ελλάδας, το θαυμάσιο τοπίο και η μαγευτική θάλασσα συμβάλουν στα κορυφαία πρότυπα της ιατρικής.

Η ιατρική επιστήμη έχει ισχυρές ρίζες και μακρά παράδοση στην Ελλάδα. Ο θεός της ιατρικής, Ασκληπιός, λατρευόταν στην αρχαιότητα και ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, γεννήθηκε το 460 π.χ. στο νησί της Κω. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται στη σύγχρονη εποχή με το σπουδαίο γιατρό και ερευνητή Γεώργιο Παπανικολάου, ο οποίος εφηύρε τη μέθοδο διάγνωσης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (τεστ ΠΑΠ) – μια μέθοδος σωτήρια για τη ζωή των γυναικών.

Η μεγάλη ιατρική επιστήμη συνεχίζει την παράδοση που έχει από την αρχαιότητα. Σήμερα, σημαντικά προγράμματα συνδυάζουν την παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών με υψηλά πρότυπα τουριστικής και ιατρικής υποδομής.

 

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που διαθέτει όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά προκειμένου να αποτελέσει δημοφιλή προορισμό ιατρικού τουρισμού. Το ήπιο κλίμα της, η εξαιρετική γεωγραφική της θέση, οι άρτιες νοσοκομειακές και τουριστικές υποδομές, το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της καθώς και το υψηλό επίπεδο ιατρικών και τουριστικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος παροχής των υπηρεσιών αυτών, αποτελούν τα κύρια στοιχεία που συνθέτουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας και των δυνατοτήτων που διαθέτει έτσι ώστε να αναπτυχθεί και να διακριθεί στον κλάδο αυτό.

 

Ο όρος ιατρικός τουρισμός δηλώνει δύο κατηγορίες υπηρεσιών υγείας:

  • Τη διαχείριση ιατρικών αναγκών για επισκέπτες ο οποίοι βρίσκονται σε ξένη χώρα για ταξίδι διακοπών, ή για επαγγελματικό ταξίδι, ή για προσωρινή εγκατάσταση. Περιλαμβάνει επείγοντα περιστατικά υγείας ή τακτικές υγειονομικές ανάγκες για χρόνια νοσήματα.

  • Τον «Ιατρικό Τουρισμό Επιλογής» (Elective Medical Tourism), όπου ο ασθενής επιλέγει να ταξιδέψει για να λάβει μια συγκεκριμένη ιατρική υπηρεσία, παρακινημένος από παράγοντες όπως: το κόστος της υπηρεσίας, την ποιότητα της υπηρεσίας και συνολικά της υγειονομικής περίθαλψης, τον χρόνο αναμονής στη χώρα προέλευσης του για την παροχή παρόμοιας υπηρεσίας, την ευκαιρία να συνδυάσει ιατρική φροντίδα με ψυχαγωγία/ ταξίδι.