Ευκαιρίες
καριέρας

Το Τμήμα Υπερήχων λειτουργεί καθημερινές και Σάββατο για πρωινά και απογευματινά ραντεβού

Απεικονιστικός Τομέας > Τμήμα Υπερήχων

Το Τμήμα Υπερήχων της Κλινικής μας εστιάζει στην παροχή υψηλής ποιότητας διαγνωστικών υπηρεσιών μέσω της χρήσης υπερήχων. Είναι εξοπλισμένο με το σύγχρονο υπερηχοτομογραφικό μηχάνημα GE Versana Balance που παρέχει απεικόνιση υψηλής ακρίβειας και δίνει τη δυνατότητα διενέργειας πολλών διαφορετικών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Υπερηχοτομογραφίας πραγματοποιούνται:

Triplex όλων των αγγείων (αρτηρίες – φλέβες)

Με το triplex φλεβών-αρτηριών κάτω άκρων γίνεται διάγνωση για στένωση ή αλλοίωση στις φλέβες και αρτηρίες των κάτω άκρων.

Πρόκειται για μια εύκολη και απλή διαδικασία που χρησιμεύει τόσο στην πρόληψη όσο και στη διάγνωση της φλεβικής ανεπάρκειας, αλλά και των αρτηριακών στενώσεων και θρομβώσεων.

Υπερηχογραφήματα  επιφανειακών μαλακών μορίων, αρθρώσεων

Στην εξέταση αυτή τοποθετείται gel στην περιοχή, επιτρέποντας την εξέταση ενός ψηλαφητού μορφώματος που βρίσκεται σε επιφανειακή θέση και εκτός των αρθρώσεων.

Έτσι, η διάγνωση για το είδος του μορφώματος είναι αξιόπιστη και ο γιατρός συγκεντρώνει χρήσιμες πληροφορίες για την παθολογία αυτή.

Eνδοκολπικά υπερηχογραφήματα έσω γεννητικών οργάνων

Η εξέταση αυτή περιλαμβάνει τη μήτρα, τις ωοθήκες, τον τράχηλο, τον κόλπο και τις σάλπιγγες. Η εξέταση γίνεται με κενή την ουροδόχο κύστη ενώ απεικονίζει τα όργανα με πολύ μεγάλη ευκρίνεια και αξιοπιστία, ώστε να γίνει σωστή διάγνωση αλλά και προληπτικός έλεγχος.

Η εξέταση αυτή μπορεί να γίνει για προληπτικούς λόγους, ώστε να πραγματοποιηθεί έλεγχος της πυέλου και της κοιλιάς, αλλά και σε περιπτώσεις κολπικής αιμορραγίας, πυελικού άλγους, για έλεγχο για κύστες ή ινομυώματα.


Υπερηχογράφημα άνω κάτω κοιλίας

Εφαρμόζεται για την άρτια απεικονιστική εξέταση σε όργανα όπως ήπαρ, σπλήνα, χοληδόχος κύστη, νεφρά και πάγκρεας.


Υπερηχογράφημα θυρεοειδούς αδένα

Στον θυρεοειδή αδένα οι όζοι είναι κύστες που χρειάζονται τακτικό έλεγχο, ώστε ο γιατρός να εξετάζει τη σύσταση, το μέγεθος, τη θέση ή τα όριά του.

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού για αποκλείεται το ενδεχόμενο κακοήθειας.


Υπερηχογράφημα οσχέου

Για την πρόληψη και τη διάγνωση παθολογίας που αφορά το όσχεο, τους όρχεις και τις επιδιδυμίδες χρησιμοποιούνται ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας με εξαιρετική απεικονιστική ευκρίνεια.


Υπερηχογράφημα μαστών

Πρόκειται για μια εξαιρετικά απλή και ανώδυνη εξέταση που σώζει και προλαμβάνει. Κατά τον υπέρηχο μαστού, γιατρός τοποθετεί ειδικό τζελ στην περιοχή του στήθους και μέσα από το μόνιτορ ελέγχει την υγεία των μαστών.


Βιοψίες FNA μαλακών μορίων, σπλάχνων, μαστού, προστάτη, καθώς και παροχετεύσεις συλλογών

Στην κλινική μας πραγματοποιούμε παρακέντηση με λεπτή βελόνα (Βιοψίες FNA) για τη διεξοδικότερη και ακριβέστερη εξέταση των μαλακών μορίων, των σπλάχνων, του μαστού, του προστάτη.

Με μια πολύ λεπτή βελόνα γίνεται η λήψη κυττάρων ή υγρού από συγκεκριμένο σημείο και αποστέλλεται στο εργαστήριο για εξέταση.

Τμήμα Υπερήχων

Ακτινοδιαγνωστικό

Αξονικός Τομογράφος

Καρδιολογικό Τμήμα