Ευκαιρίες
καριέρας

Θεραπεία με πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP):

Τι είναι το PRP;

Το PRP παράγεται από το αίμα ενός ατόμου. Αφού ληφθεί δείγμα αίματος από έναν ασθενή, το αίμα διαχωρίζεται. Το πλούσιο σε αιμοπετάλια συλλέγεται και υποβάλλεται σε επεξεργασία πριν χορηγηθεί σε τραυματισμένη περιοχή οστού ή μαλακού ιστού, όπως τένοντα ή σύνδεσμο.

Το PRP χορηγείται σε ασθενείς μέσω ένεσης .Μετά την ένεση, ένας ασθενής πρέπει να αποφύγει την άσκηση για μικρό χρονικό διάστημα πριν ξεκινήσει ένα πρόγραμμα άσκησης αποκατάστασης.

Είναι αποτελεσματική η θεραπεία PRP;

Αρκετές βασικές επιστημονικές μελέτες υποδηλώνουν ότι η θεραπεία με PRP μπορεί να βελτιώσει την επούλωση σε μαλακούς ιστούς και οστά.

Αυτά τα ευνοϊκά ευρήματα έχουν οδηγήσει στην ευρεία χρήση της θεραπείας PRP για μια ποικιλία καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων οξέων και χρόνιων προβλημάτων τενόντων, καθώς και τραυματισμών στους συνδέσμους και τους μυς.

Ελπιδοφόρα αποτελέσματα έχουν παρατηρηθεί σε χρόνιες καταστάσεις τένοντα, όπως επικονδυλίτιδα (αγκώνα τένις).

Επειδή το PRP δημιουργείται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς, θεωρείται μια χαμηλού κινδύνου θεραπεία με δυνατότητα βελτίωσης ή επιτάχυνσης της επούλωσης.

Η κλινική μας παρέχει την εφαρμογή της θεραπείας μετά από κλινική και απεικονιστική εξέταση(ακτινογραφίες, μαγνητική και αξονική τομογραφία) από έμπειρους Ορθοπεδικούς Χειρουργούς και σε κόστος προσιτό.

Παπανικολάου Πέτρος
Χειρουργός Ορθοπεδικός